Pilih Bateri Kereta Anda


1. Waranti Kerosakan Pembuatan ialah 12 bulan atau 25,000 km atau yang mana terdahulu untuk kenderaan petrol persendirian, atau 6 bulan atau 20,000 km untuk kenderaan komersil atau diesel.

2. Hubungi 016-301 4111 untuk servis waranti jika bateri didapati tidak berfungsi. Staf kami akan membekalkan anda lokasi pusat tuntutan TukarBateri.com.my yang terdekat.Bila anda lakukan tuntutan waranti, anda dialu-alukan datang ke pusat tuntutan yang disenaraikan. Kunjungan ke pusat tuntutan yang ditetapkan adalah percuma.

3. Sekiranya pelanggan memilih tuntutan waranti di tapak tertentu, pelanggan akan dicaj RM 50 caj kunjungan. Sekiranya pelanggan menolak caj kunjungan tersebut, kami juga berhak menolak permohonan kunjungan akan datang.

4. Servis waranti akan disediakan sebaik mungkin dalam tempoh 5 hari bekerja.
Bateri sementara akan dibekalkan sementara bateri bermasalah dihantar semula ke kilang untuk pemeriksaan.

5. Sebaik sahaja dinotifikasi, pelanggan dinasihatkan mengambil bateri tanpa kerosakan yang telah dicas semula dalam tempoh 30 hari. Bateri cas semula yang tidak dituntut dikira batal dan ditamatkan.

6. Bateri baharu akan digantikan kepada pelanggan untuk mengganti bateri sementara sekiranya bateri bermasalah disahkan mempunyai kerosakan sewaktu pemasangan.

7. Bagi kenderaan yang dibiarkan tanpa pemanasan enjin untuk pengecasan bateri oleh alternator selama 14 hari, lompat mula akan dicaj sebanyak RM50.00.

8. Sila ambil perhatian bahawa bateri yang tidak dicas/rosak disebabkan alternator kenderaan, atau masalah pendawaian, atau lupa untuk menutup lampu, atau penyimpanan tempoh lama tanpa pemanasan enjin, atau penggunaan aksesori elektrik yang tidak betul, atau penyalahgunaan pengguna, atau sebarang isu tidak berkaitan dengan kerosakan pembuatan bateri tidak termasuk dalam waranti.Bagi layak mendapat waranti bateri, pelanggan perlu bertanggungjawab mengekalkan penjagaan dan pengecasan mencukupi bateri tersebut dengan memastikan alternator/pendawaian kenderaan berfungsi dengan baik.

 011-1608 1608 or Download our App
go top