Mitsubishi

Mitsubishi Motors adalah pengeluar automotif global dari Jepun yang telah ditubuhkan pada tahun 1992. Bercawangan di Malaysia pada tahun 2005, syarikat ini telah mengeluarkan kenderaan berkualiti tinggi dan cekap sesuai dengan keperluan rakyat Malaysia. Beberapa model popular yang adalah Triton, Outlander, ASX dan Lancer. Kenderaan Mitsubishi yang dijual di Malaysia menggunakan bateri kereta yang berkualiti tinggi seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

Altrage
ASX
Lancer (Evolution) 9
Lancer (Evolution) 10
Eclipse
Mirage

Soalan Lazim

Jenis bateri yang digunakan kereta Mitsubishi biasanya adalah bateri asid plumbum.
Jangka hayat bateri kereta Mitsubishi bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Mitsubishi boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti..
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Mitsubishi lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Mitsubishi paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Mitsubishi adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata,harga bateri kereta Mitsubishi adalah antara RM250 hingga RM500, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top