Volvo

Volvo adalah pengeluar kereta Sweden yang ditubuhkan pada tahun 1927, dan kini menjadi popular dengan rekaan anggun dan moden. Jenama ini menawarkan pelbagai model, termasuk XC60, XC90, S90, dan V90, yang dilengkapi dengan ciri-ciri terkini seperti Pilot Assist, City Safety, dan kamera 360°. Kereta Volvo menggunakan bateri Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

S60
V40
V60
XC 60
850
C70
S40

Soalan Lazim

Kereta Volvo menggunakan bateri plumbum-asid atau bateri lithium-ion atau virgin lead bergantung kepada model kereta dan tahun keluaran model kereta.
Jangka hayat bateri kereta Volvo boleh berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor seperti cara penjagaan dan penggunaan kereta. Walau bagaimanapun, secara purata, bateri kereta Volvo boleh bertahan antara 3 hingga 5 tahun.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Terdapat beberapa petanda yang menunjukkan bateri kereta Volvo anda mungkin perlu diganti, termasuk enjin kereta yang lambat untuk dimulakan, lampu hadapan yang malap, dan bunyi klik ketika anda memutar kunci. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Volvo paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Volvo adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata,harga bateri kereta Volvo adalah antara RM250 hingga RM400 . Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top