Mercedes

Mercedes-Benz adalah pengeluar kereta Jerman yang ditubuhkan pada tahun 1926, terkenal dengan penghasilan kenderaan mewah yang berteknologi tinggi dengan reka bentuk canggih. Mercedes-Benz menawarkan pelbagai model kereta, dari kereta sukan, coupe, SUV dan sedan yang luas untuk pemanduan yang selesa. Beberapa model yang popular termasuklah C-Class, E-Class, S-Class, GLC, GLE dan model elektrik terbaru, seperti EQC dan EQS. Kereta Mercedes-Benz di Malaysia menggunakan bateri kereta dari jenama bateri yang terbaik seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

A Class W176
A Class W169
C Class YRS
E Class YRS
C63 AMG Coupe
C Class W203

Soalan Lazim

Jenis bateri yang digunakan dalam kereta Mercedes adalah biasanya bateri AGM (Absorbent Glass Mat) atau EFB (Enhanced Flooded Battery).
Jangka hayat bateri kereta Mercedes bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Mercedes boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Mercedes lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Mercedes paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Mercedes adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata,harga bateri kereta Mercedes adalah antara RM500 hingga RM2,000, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top