BMW

BMW adalah pengeluar kereta Jerman yang telah menghasilkan kenderaan sejak 1916, dengan mengutamakan ciri reka bentuk yang elegan, prestasi yang tinggi dan teknologi yang canggih. Seiring berjalannya waktu, BMW telah membina reputasi sebagai salah satu jenama automotif terbaik di dunia, menawarkan pelbagai model yang sesuai untuk gaya hidup yang berbeza. Model-model popular yang dijual termasuk BMW 3 Series, BMW 5 Series, BMW X series, dan kenderaan elektrik terbaru, BMW i3s. Kereta BMW menggunakan bateri prestasi tinggi dari jenama ternama seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

X4 (F26)
X5 (F15)
X5 YRS 1990 - 2006
X5 YRS 2006-2013
X6 (F16)
X6 YRS 2008 -2014
Z Series Z4
Z Series Z4 M Roadster YRS 2006-2008

Soalan Lazim

Jenis bateri yang digunakan dalam kereta BMW adalah biasanya bateri plumbum-asid.
Jangka hayat bateri kereta BMW bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta BMW boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta BMW lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma.Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta BMW paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta BMW adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata, harga bateri kereta BMW adalah antara RM800 hingga RM1,500, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top