Audi

Audi merupakan pengeluar kereta mewah Jerman yang ditubuhkan pada tahun 1909, dengan misi menghasilkan kenderaan berkualiti tinggi dan mengutamakan prestasi kereta yang premium. Audi menjadi pesaing dalam industri automotif yang terkenal dengan reka bentuk anggun, berteknologi tinggi, dan enjin yang terbaik. Beberapa model popular Audi termasuk A4, Q5, dan TT. Kereta Audi di Malaysia biasanya menggunakan bateri berkualiti tinggi seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

A5 Sportback Coupe
A5
Q7
A7
A8
R8 Coupe
R8
Q5

Soalan Lazim

Bateri kereta Audi biasanya adalah bateri plumbum-asid dan lithium ion.
Jangka hayat bateri kereta Audi bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Audi boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Audi lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Audi paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Audi adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata, harga bateri kereta Audi adalah antara RM450 hingga RM2,500, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top