Mini Cooper

Mini Cooper adalah pengeluar kereta British yang ditubuhkan pada tahun 1959 untuk menghasilkan kenderaan kompak yang bergaya. Sejak itu, Mini Cooper telah membina reputasi yang kukuh dengan reka bentuk kereta ikonik dan unik untuk pemandu. Model yang paling popular termasuklah Hatch, Convertible, Countryman, dan model elektrik terkini, Mini Cooper SE. Kereta Mini Cooper di Malaysia menggunakan jenama bateri yang tahan lama seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

S Coupe
Mini Cooper Clubman
Mini Cooper S Clubman
Mini John Cooper Works
Mini Seven
Mini Cooper S Paceman
Mini Cooper S Coupe

Soalan Lazim

Kereta Mini Cooper biasanya menggunakan bateri AGM (Absorbed Glass Mat).
Jangka hayat bateri kereta Mini Cooper bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Mini Cooper boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Mini Cooper lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul.
Harga bateri kereta Mini Cooper adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata,harga bateri kereta Mini Cooper adalah antara RM400 sehingga RM800, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top