Mazda

Mazda ialah pengeluar automotif Jepun yang telah menghasilkan kenderaan sejak 1920, terkenal dengan inovasi dan reka bentuk anggun. Mazda mengeluarkan pelbagai jenis model kereta dari SUV yang bergaya hinggalah roadster sporty yang memenuhi pelabgai keperluan pemandu. Model popular termasuk Mazda3, CX-5 dan CX-30. Kereta Mazda menggunakan bateri berkualiti tinggi seperti Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

BT-50
929
CX-9
RX-8
RX-7

Soalan Lazim

Kereta Mazda menggunakan bateri jenis lead-acid dengan kapasiti 12 volt atau 6 volt ataupun AGM bateri.
Jangka hayat bateri kereta Mazda bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Mazda boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Mazda lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Mazda paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Mazda adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata,harga bateri kereta Mazda adalah antara RM200 hingga RM600, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top