Hyundai

Hyundai merupakan pengilang kereta Korea Selatan yang ditubuhkan pada tahun 1967, dengan tumpuan untuk menghasilkan kenderaan berkualiti tinggi dan jimat petrol. Daripada sedan hinggalah SUV yang dikeluarkan, semuanya menggunakan teknlogi inovatif dan bergaya, sesuai untuk pelbagai lapisan umur. Model popular yang popular adalah Kona, Sonata, Tucson, dan model SUV terbaru, Palisade. Kereta Hyundai menggunakan bateri kereta Bateri Kowa, Bateri Mayshowa, dan Bateri Panasonic.

Model Kereta

I10
ATOS 1.1
I30
Elantra 6th Yrs 2015 Onwards
Tucson
Accent
Getz
Matrix
Veloster

Soalan Lazim

Hyundai menggunakan kereta bateri kereta jenis asid plumbum maintenance-free dan lithium ion.
Jangka hayat bateri kereta Hyundai bergantung kepada pelbagai faktor seperti kualiti bateri, penggunaan kenderaan, dan cara penyelenggaraan. Secara purata, bateri kereta Hyundai boleh bertahan selama 3-5 tahun sebelum ia perlu diganti.
Terdapat 2 jenis bateri kereta yang digunakan di Malaysia. Kod JIS (Japanese Industrial Standard) dan Kod DIN (DeutschesInstitutfürNormung). Anda boleh tahu jenis dan saiz bateri kereta anda melalui kod ini di tepi ataupun di atas bateri kereta anda.
Anda boleh perhatikan petanda bateri kereta Hyundai lemah apabila anda mengalami masalah seperti kesukaran menghidupkan enjin atau keadaan fizikal bateri kereta kelihatan kembung atau badan bateri bengkak. Jika anda tidak pasti, anda boleh menguji bateri anda dengan mekanik profesional kami secara percuma. Hubungi kami sekarang.
Boleh, namun proses menukar bateri kereta sendiri mungkin terlalu sukar jika anda tidak mempunyai pengetahuan teknikal. Anda disarankan untuk mendapatkan mekanik profesional untuk memastikan bateri kereta anda dipasang dengan betul. Cara tukar bateri kereta Hyundai paling mudah anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi TukarBateri dan kami lakukannya untuk anda secara percuma.
Harga bateri kereta Hyundai adalah berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti model dan tahun kenderaan anda dan jenis bateri. Secara purata, harga bateri kereta Hyundai adalah antara RM200 hingga RM500, bergantung pada jenis dan kualiti bateri yang dipilih. Dengan TukarBateri, anda hanya perlu membayar harga bateri, penghantaran & pemasangan adalah PERCUMA!
Phone icon
011-1608 1608 or Download our App
go top